Winkelwagen
Trappist schenken

7 wenken om te schenken

Door de aanwezigheid van gist in de fles is het absoluut noodzakelijk enkele regels te volgen bij het behandelen en het schenken van het Trappistenbier.

  1. Schenk steeds bier dat ten minste 8 dagen heeft gerust. Op die manier is de gist volledig op de bodem van de fles uitgezonken.
  2. Bewaar het Trappistenbier bij een constante temperatuur van 12 à 14 °C. Zo kan het langzaam rijpen.
  3. Verplaats en open de fles niet te brutaal om gistopwerping en verlies van koolzuurgas te vermijden.
  4. Schenk het bier op keldertemperatuur. Zo kan de temperatuur in het glas nog een paar graden stijgen en geeft het bier na enkele minuten zijn rijk aroma in geur en smaak ten volle prijs.
  5. Giet het bier voorzichtig in een zuiver glas. Zorg er voor dat u een mooie schuimkraag krijgt door te beginnen met schenken langs de wand en te eindigen in het midden van het glas.
  6. Schenk het bier zeker niet te brutaal, anders kan de gist loskomen van de bodem. Laat deze 'fond' in het flesje. Zo krijgt u een mooi, helder en aangenaam bier. De vitaminen van de gist kan u zich achteraf nog altijd laten welgevallen.
  7. Bewaar het bier bij voorkeur niet in de koelkast. Er vormt zich dan immers een eiwittroebel. Deze lost opnieuw op na een poosje op kamertemperatuur, maar gaat wel uitzinken na wekenlange bewaring in de koelkast. Geef dus steeds het bier de tijd om zich aan te passen aan de lagere temperatuur.