Winkelwagen

Over Westmalle



Al meer dan 210 jaar kiezen de Trappisten van Westmalle voor een leven van gebed en arbeid. (Ora et Labora) Dat is hun ware roeping, helemaal volgens de regel van Sint-Benedictus. Monniken, zo schrijft hij voor, zorgen zelf voor hun levensonderhoud.



Daarom is er binnen de muren van de abdij ook een brouwerij. De productie houden de monniken bewust beperkt, met bijzondere zorg voor mens en milieu. En omdat 'winst maken' hun drijfveer niet is, besteden ze wat overblijft aan caritatieve werken en aan mensen in nood.



Westmalle Dubbel;

De Dubbel van Westmalle is een donker, roodbruin trappistenbier met nagisting in de fles en een alcoholvolume van 7 procent. De crèmekleurige schuimkraag geurt naar speciale mout en laat een mooi kantwerk achter in het glas. De smaak is rijk en complex, kruidig en fruitig, met een friss bittere finale. Het is een evenwichtig kwaliteitsbier met een zacht mondgevoel en een lange, droge afdronk.



Westmalle Tripel;

De Tripel van Westmalle is een helder, goudgeel trappistenbier dat gedurende drie weken nagist in de fles en een alcoholvolume heeft van 9,5 procent. Het is een complex bier met een fruitige geur en een mooi, genuanceerde hopneus. Het is zacht en romig in de mond, met een bittere toets, gedragen door het fruitaroma. Een uitzonderlijk bier met een finesse en elegantie, en een heerlijke lange afdronk.



Om ten volle te kunnen genieten van een Westmalle Trappist dubbel of tripel dient deze gedronken te worden uit zijn eigen originele Westmalle bokaal.