Winkelwagen

Over Rochefort

De abdij van Notre-Dame de Saint-Remy te Rochefort, gesticht in het jaar 1230, behoort tot de Orde van de Cistercienzers van de Strikte Observantie, in de volksmond ook wel trappisten genoemd. De kloostergemeenschap van Saint-Remy leeft van haar arbeid en kan daardoor ook verschillende sociale werken ondersteunen. De economische activiteit richt zich op de landbouw en de voedingsnijverheid. Zo wordt sinds eeuwen een bier gebrouwen dat een grote faam heeft opgebouwd. De productie wordt heel bewust beperkt gehouden. Dit product van hoge kwaliteit vraagt om te worden gedegusteerd met wijsheid en soberheid. Dan is het in staat vriendschap en gemeenschap te bevorderen. Het motto van de abdij van Rochefort is “Curvate, resurgo” (gebogen en onderworpen, richt ik mij weer op)

Rochefort 6°
Rochefort 6° is een bier van 7,5 vol.% en kleurt amberbruin in het glas. De kroonkurk is rood. Eenmaal ingeschonken verkrijgt men een overvloedige fijne witte schuimkraag die een fijnmazig kantwerkpatroon achterlaat op het glas. De geur is een complex geheel ,en vooral kruidige en hoppige toetsen. Ook in de mond overheersen dezelfde karakteristieken, alhoewel het bier toch een zacht mondgevoel heeft. De afdronk is lang en intens en ontwikkelt zich tot een rozijnachtig slot.

Rochefort 8°
Rochefort 8° is een bier van 9,2 vol.% en wordt ook wel de “spécial” genoemd. De kroonkurk is groen. Dit roodachtige, bruine bier heeft een witte schuimkraag, stabiel en sterk wandklevend. De geur is zeer complex met een fruitige toets. De smaak is lichtzoet en toch niet plakkerig met een mooie balans tussen de fruitigheid en alcohol. Rochefort 8° heeft een lichtzoete en lichtdroge afdronk met een verrassend bitter voor een dergelijk donkerzoet bier.

Rochefort 10°
Rochefort 10° is een bier van 11,3 vol.% en kleurt ingeschonken in het glas diep roodbruin met een gebroken wit tot gelig schuim. De kroonkurk is blauw. Naast kaasachtige en houtachtige toetsen valt in de geur het fruitige karakter op. De smaak is volmondig en complex: fruitige, zoetige en lichtbittere aspecten beroeren tong en gehemelte. De afdronk is lang, droog en warm van de alcohol.